1. Hey Guest! We're currently translating StarMade. Anyone can translate, if you can, feel free to!
      Dismiss Notice
    2. Interested in helping moderate SMD? We're currently looking for moderators, check out this thread.
      Dismiss Notice

    StarMade v0.199.646 - Build Mode

    Discussion in 'Game News' started by schema, Jul 18, 2017.

    1. schema

      schema Cat God

      Joined:
      Feb 17, 2012
      Messages:
      1,532
      • Like Like x 17
    2. therimmer96

      therimmer96 The Cake Network Staff Elwyn Returnity Staff

      Joined:
      Jun 21, 2013
      Messages:
      3,526
      CBS is already running it...

      You guys finally got your updater stuff worked out right, and I am grateful for that :)
       
      • Agree Agree x 2
    3. Elo106

      Joined:
      Jul 19, 2013
      Messages:
      45
      I really appreciate the Line and Fill Tool, great job Starmade!
       
      • Agree Agree x 1
    4. therimmer96

      therimmer96 The Cake Network Staff Elwyn Returnity Staff

      Joined:
      Jun 21, 2013
      Messages:
      3,526
      Wow... that new chunk system

      Credit where credit is due

      Well done schine... well done
       
      • Agree Agree x 4
    5. alterintel

      alterintel Moderator

      Joined:
      May 24, 2015
      Messages:
      809
      This is awesome! Thanks so much and keep up the good work!
       
      • Agree Agree x 1
    6. Amadeus

      Joined:
      May 8, 2015
      Messages:
      122
      Glad the release is out! Should we expect the new power system in 2-4 weeks, or 2-4 months? I'm kind of hoping for weeks, that way this whole slump the community has been in for a while gets resolved as soon as possible.
       
      • Agree Agree x 1
    7. Bobby Bighoof

      Joined:
      Aug 30, 2013
      Messages:
      221
      Outstanding clean up of the build system. Very pleased to see this and much <3 to our game devs :)
       
      • Agree Agree x 2
      • Like Like x 1
    8. NaStral

      Joined:
      Oct 12, 2015
      Messages:
      243
      I'd prefer 2-4 months to ensure all bugs and balance issues are given due dilligence.

      The new tools look wonderful. Ive been looking forward to the fill tool for a long time.
       
      • Like Like x 1
    9. DevajC

      Joined:
      Aug 25, 2016
      Messages:
      44
      New build mode is amazing but can you make the UI background is more/completely transparent? The dark grey options window coupled with the info box at the bottom left of the screen make it so your available view is a weird shape. And im talking about when its completely minimized. Or even better: The tabs where it says Brush Size, Symmetry, Fill etc. are very long compared to the space taken up by their names. You could cut them all in half and save screen space and only have them expand when you select them. Or make all the options collapsible so all that is left is the orientation and undo/redo, with a small arrow to bring up the submenus. This would not be hard to use at all!

      Also I really wish you would add a reset brush option!!! You stepped in the right direction with being able to scroll on the number window but it still takes three separate steps to achieve this. And when your max brush size is large (mine is at 100) it takes forever to scroll down. It would be much appreciated if you'd add a simple BIG button that says something like "reset" right next to where it says "build x y z" under the Brush Size menu.

      After playing a bit more here are some more things id like to see: The ship outline when you select it can only be seen when your helmet is on, and being able to keep the helmet on without it being in your hotbar. Because lets face it no one wears a helmet because it takes up a whole build slot. Also its kind of hard to read the names of ships because the whiteoutlines obscure it at medium and close distance. Maybe put the name on the top of the screen now? Outlines are cool af though!

      But great job with the update the building mechanics of SM are where it shines the brightest, and they just got better. Hope build mode doesnt get locked to shipyards only still but that's for another day
       
      #9 DevajC, Jul 18, 2017
      Last edited: Jul 18, 2017
      • Agree Agree x 3
      • Useful Useful x 1
    10. Thadius Faran

      Thadius Faran #1 Top Forum Poster & Raiben Jackpot Winner

      Joined:
      Oct 13, 2013
      Messages:
      4,850
      YUS an update!
       
    11. Crimson-Artist

      Crimson-Artist Wiki Administrator

      Joined:
      Sep 10, 2013
      Messages:
      1,478
      symmetry planes redacted.png

      based Schine coming through yet again!
       
      • Funny Funny x 5
      • Like Like x 3
      • Agree Agree x 1
    12. Zerefette

      Zerefette <|°_°|>

      Joined:
      Jan 12, 2015
      Messages:
      156
      Oh god the selection boxes for entities <3
       
    13. Lone_Puppy

      Joined:
      Mar 12, 2015
      Messages:
      1,060
      Nice! Can't wait to get home and play. :)
       
    14. Serene-Switch

      Joined:
      Mar 22, 2016
      Messages:
      21
      A minor complaint, which I believe has already been mentioned, but the new tool menu is somewhat intrusive. If there is or could be a way to make it collapsible between adjusting build settings, that I think would be ideal as even though the old one was both smaller and transparent it was still possible to click on it instead of the entity being built.

      *Edit* I have further noticed it is now next to impossible to see the orientation of black blocks against the new menus backround.
       
      #14 Serene-Switch, Jul 19, 2017
      Last edited: Jul 19, 2017
      • Informative Informative x 1
    15. Ithirahad

      Ithirahad Arana'Aethi
      Community Mentor

      Joined:
      Nov 14, 2013
      Messages:
      3,991
      Schine forgot to mention something important...

      Fleet Orders now persist through logout and server start/restart


      Fleets set to Patrol, Attack, Defend, Move, or follow any other order will no longer revert to Idle status when the fleet owner logs out or the server restarts. Please note that this does not mean that they will be able to engage in combat or mining in unloaded sectors. However, this does mean that if an enemy player enters a sector where an AI fleet is set to defend, and the fleet's owner is not currently on the server, the fleet will be able to defend the sector!
       
      #15 Ithirahad, Jul 19, 2017
      Last edited: Jul 19, 2017
      • Agree Agree x 4
      • Informative Informative x 3
      • Like Like x 1
    16. Wolverines527

      Wolverines527 Warrior/Builder

      Joined:
      Aug 10, 2015
      Messages:
      360
      my ship isn't getting power any more for some reason after I updated to the current update I have all the power laid out
      but nothing is working could the fill have been corrupted?
       
      • Agree Agree x 1
    17. kiddan

      kiddan Supporter of Critical Thought

      Joined:
      May 12, 2014
      Messages:
      1,026
      Hmm, wasn't expecting highlighted target entities. This update has left a good first impression, personally. =)
       
      #17 kiddan, Jul 19, 2017
      Last edited: Jul 19, 2017
    18. Shaker

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      367
      Cargo on factories/shop/shipyard wasnt highlighting in the new style.

      Had a bunch of problems with trying to make a ion weapon and ion defense on a ship aswell, first it couldnt find the modules, so i reloaded the sector, then adding to the block counts it would change the newly added blocks to the old style highlight
       
      • Like Like x 1
    19. Ezekial Alexander

      Joined:
      May 12, 2016
      Messages:
      82
      I had the similar thing happen when I first installed the PRE build. Any power use (thruster, guns) completely drained the ship instantly, then would show normal recharge. I restarted the client and everything fixed itself. I wasn't ever able to reproduce the glitch.
       
    20. Shaker

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      367
      Also adding thrust to a ship was giving a negative value to max speed, reload sector/relogged and then it gave the proper amount
       
    Loading...