Starmade - Australia

    Discussion in 'Community Servers' started by Shaker, May 4, 2017.

    1. Shaker

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      363
      [​IMG]
      Server Location: Sydney, Australia

      Website: StarMade Australia Under Construction
      Discord: Discord - Free voice and text chat for gamers
      Twitter: Surge (@Starmade_AU) | Twitter
      Patreon: Starmade Australia is creating an Australian Starmade Server | Patreon

      A new Australian server!

      Looking to rebuild our community in the Australasian area, So far we have players from Mikelands and CraftAU.

      We currently have a 4GB 10player server in sydney, but were looking to upgrade! its currently only a placeholder till we can get something worthy to play on.

      currently getting organised, setting up the infrastructure needed for a larger games server.
       
      #1 Shaker, May 4, 2017
      Last edited: May 5, 2017
      • Like Like x 2
    2. OmegaGame

      Joined:
      Jan 29, 2015
      Messages:
      191
      Glad to hear that your region will have a server once again. Would be a shame to have to connect to European or NA servers with 300+ pings on your end. If price is a big concern. You should look into a AMD Ryzen CPU setup. 12-16 threads on the cheap with DDR4 support, M.2 SSD ports, along with all of the newest features. <( i just want to see one of these as a server setup at this point)
       
      • Like Like x 1
    3. Shaker

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      363
      We havent got a player that is at the right location to host, australia is so spread out that servers can only really be place in metropolitan areas, so were kinda forced at the moment to hire/buy a dedicated server from a company, thats why we have a patreon, a community effort to afford the dedicated server
       
    4. kiwispike

      Joined:
      Jul 25, 2017
      Messages:
      1
      Though its not australia, i have 1GBS unlimited upload in New Zealand

      I have a old quad cpu AM2+ server in the washhouse

      Has 4x AMD Phenom X 4 9850 in it. And enough ram slots for 120gb, but i have no ram anymore. and obviosly limited to DDR2

      In addition, I have a spare 2TB HDD, but its only SATA, it has a full speed PCIe Raid connectors for 8x SSD, though unecessary, as it turns out even non raid SSD on PCIe can deliver data faster than a kernal can read it.

      But if your interested.
       
    5. Shaker

      Joined:
      Jan 19, 2015
      Messages:
      363
      Hi kiwi, we have updated our server hosting since the above post, we now have a dedicated server in sydney.

      Unsure on the specs but alot better than the above
       
    Loading...